Jak se to stane, že kluk z Radešína točí s Romanem Vaňkem pořad pro Jídlo s.r.o.?

 

Sedím v kanceláři a zvoní mě telefon, neznámé číslo. Zvednu ho a říkám: „Dobrý den, Honza Heřmánek“. A ve sluchátku slyším: „Dobrý den Honzo tady Lucie z pořadu Jídlo s.r.o., rádi bychom s vámi natočili díl, jak vaříte džem, šel byste do toho?“ „To si děláte legraci?“ byla moje odpověď. Lucie mě pak vysvětlila jak se na nás dostala, Roman jí dal na nás tip, že prý vaříme marmelády, ze kterých si sedl na zadek. Takhle to celé začalo.

Pak jsme ještě museli doladit co vlastně budeme v květnu vařit za ovoce, protože jak každý ví, u nás se rozhodně nedočkáte používání zamražených surovin. Nakonec to vyřešil můj kamarád ovocnář s tím, že má ještě uskladněné hrušky. Tak super, uděláme hruškovou s vanilkou a vy uvidíte, jak se takový džem u Mlsného Filipa vaří. Nic na tom není, kromě spousty ruční práce, krájení a vaření je to v podstatě jednoduché. (Ve skutečnosti je to větší maso, když vaříte celý den v tak malém prostoru a taky máme jiné oblečení, ale pro odlehčení jsme to chtěli natočit víc na pohodu.) Možná zde padne celá řada komentářů o tom, jak se to má dělat, ale tady uvidíte náš postup a doma si ho můžete upravit podle libosti. Chtěli jsme vám ukázat, jak obyčejnou věc udělat neobyčejně dobře. A proč? Protože máme spadeno na chuť. Užijte si tento díl a podporujte kvalitní producenty. 

A velký dík celému týmu Jídlo s.r.o. internetové televize Stream.cz v čele s Andrejkou, Romanem, Marcusem, Hynkem a Michalem, kteří s námi pobyli v Radešíně jeden den a odvedli neskutečnou práci. Děkujeme.